Výborné vegetariánske jedlo. Cícer s ryžou a zeleninou, ktorá mi ostala v chladničke z predošlého dňa. Obed hotový za 25 minút.
Suroviny na 1 porciu
- 6PL Cícer /môže byť aj z konzervy, pripravený na pare/
- 6PL Celozrnná ryža
- ½ Póru
- 1 Menšia mrkva
- 4 Ružičky karfiolu
- 1 Menšia červená cibuľa
- 1PL Olivový olej
- 1PL Petržlenová vňať
- ¼ ČL Kurkuma
- Morská soľ
Postup
Zeleninu si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Opražíme ju s kurkumou na oleji. Ryžu si uvaríme podľa návodu, pridáme opláchnutý cícer a opečenú zeleninu. Dochutíme troškou soli a petržlenovou vňaťou.
TIP: Môžete použiť aj mrazenú zeleninu a uvariť ju spolu s ryžou, pridať cícer, trošku soli a bylinky podľa chuti.
Dobé vedieť: Cícer je dobrým zdrojom vápnika, železa, vitamínov A,B,C,E,K a obsahuje veľa vlákniny. Je výborným pomocníkom pri znižovaní hladiny cholesterolu, krvného tlaku, ateroskleróze, cukrovke, zlepšení imunity, podporuje trávenie. Je vhodný pre celiatikov, vegetariánov, športovcov, deti aj tehotné ženy.
https://jedalniceknamieru.sk/cicerove-placky-s-cervenou-kapustou/