Cícer s celozrnnou ryžou

Cícer s celozrnnou ryžou

Výborné vegetariánske jedlo. Cícer s ryžou a zeleninou, ktorá mi ostala v chladničke z predošlého dňa. Obed hotový za 25 minút.

Suroviny na 1 porciu

  • 6PL Cícer /môže byť aj z konzervy, pripravený na pare/
  • 6PL Celozrnná ryža
  • ½ Póru
  • 1 Menšia mrkva
  • 4 Ružičky karfiolu
  • 1 Menšia červená cibuľa
  • 1PL Olivový olej
  • 1PL Petržlenová vňať
  • ¼ ČL Kurkuma
  • Morská soľ

Postup

Zeleninu si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Opražíme ju s kurkumou na oleji. Ryžu si uvaríme podľa návodu, pridáme opláchnutý cícer a opečenú zeleninu. Dochutíme troškou soli a petržlenovou vňaťou.

TIP: Môžete použiť aj mrazenú zeleninu a uvariť ju spolu s ryžou, pridať cícer, trošku soli a bylinky podľa chuti.

Dobé vedieť: Cícer je dobrým zdrojom vápnika, železa, vitamínov A,B,C,E,K a obsahuje veľa vlákniny. Je výborným pomocníkom pri znižovaní hladiny cholesterolu, krvného tlaku, ateroskleróze, cukrovke, zlepšení imunity, podporuje trávenie. Je vhodný pre celiatikov, vegetariánov, športovcov, deti aj tehotné ženy.

https://jedalniceknamieru.sk/cicerove-placky-s-cervenou-kapustou/