Počas jesene a zimy by sme mali zaradiť do nášho jedálnička koreňovú zeleninu aj strukoviny. Cícerová polievka zahreje a dodá telu vitamíny aj minerály. Na posilnenie imunity ako stvorené!
Suroviny na 3 porcie
- 1 Konzerva cícera pripravený na pare
- 1ks mrkva, 1 ks petržlen,1 kaleráb, kúsok zelera
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2PL Olivový olej
- 1ČL Celá rasca, 3 guličky nové korenie, 1 bobkový list
- 1PL Vegeta bez glutamanu
- 1/2ČL Kurkuma/voliteľné/
- 800ml vody
Postup
Všetko si nakrájame, opečieme na oleji s koreninami cca 1-2 minútky. Potom pridáme vodu a bobkový list. Varíme do zmäknutia,5 minút pred koncom varenia pridáme cícer z konzervy. Z polievky vyberieme nové korenie a bobkový list. Časť polievky rozmixujeme a vrátime do hrnca. Prípadne celú polievku môžeme rozmixovať. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
TIP: Ak použijete suchý cícer, treba ho vopred namočiť na niekoľko hodín, aby napučal. V tom prípade vodu zlejeme a do polievky ho dáme na začiatku varenia.
Dobré vedieť: Cícer je dobrým zdrojom vápnika, železa, vitamínov A,B,C,E,K a obsahuje veľa vlákniny. Je výborným pomocníkom pri znižovaní hladiny cholesterolu, krvného tlaku, ateroskleróze, cukrovke, zlepšení imunity, podporuje trávenie. Je vhodný pre celiatikov, vegetariánov, športovcov, deti aj tehotné ženy.