Cícerové kari s tekvicou

Cícerové kari s tekvicou

Cícerové kari posilní imunitu, podporí zdravie pokožky a vlasov je vhodné pre všetkých, ktorí sa chcú zdravšie stravovať a nemalo by chýbať v jedálničku vegetariána aj celiatika.

na 2-3 porcie

  • 200g uvareného cíceru (alebo z plechovky)
  • 200g hrášku
  • 400g maslovej tekvice
  • 400ml kokosové mlieko light ( 1 plechovka alebo 180 ml smotana na varenie 10%)
  • 1/2 červenej papriky
  • 1 žltá cibuľa
  • 2PL Olej

koreniny  

  • 2ČL kari korenia
  •  1/2 ČL mletý zázvor
  • 1ČL garam masala
  • 1 chilli paprička
  •  1PL med
  •  soľ
  •  citrónová šťava

Postup

Na oleji si opečieme cibuľu, papriku a tekvicu. Pridáme uvarený cícer, mrazený hrášok, koreniny a zalejeme vodu tesne nad povrch zmesi. Dusíme domäkka. Pridáme kokosové mlieko light alebo smotanu na varenie. Keď sa voda vyvarí a máme požadovanú konzistenciu, odstavíme z ohňa.  Dochutíme medom a citrónovou šťavou. Podávame s jazmínovou ryžou.

TIP: Cícer môže byť aj z konzervy.

Dobré vedieť: Cícer bojuje znižuje zápaly v tele, pomáha udržiavať zdravé kosti a srdce, je bohatým zdrojom antioxidantov a bojuje proti rakovine, udržuje zdravú pokožku, bráni vypadávaniu vlasov, je vhodný pre vegetariánov aj celiatikov.