Cícerové kari posilní imunitu, podporí zdravie pokožky a vlasov je vhodné pre všetkých, ktorí sa chcú zdravšie stravovať a nemalo by chýbať v jedálničku vegetariána aj celiatika.
na 2-3 porcie
- 200g uvareného cíceru (alebo z plechovky)
- 200g hrášku
- 400g maslovej tekvice
- 400ml kokosové mlieko light ( 1 plechovka alebo 180 ml smotana na varenie 10%)
- 1/2 červenej papriky
- 1 žltá cibuľa
- 2PL Olej
koreniny
- 2ČL kari korenia
- 1/2 ČL mletý zázvor
- 1ČL garam masala
- 1 chilli paprička
- 1PL med
- soľ
- citrónová šťava
Postup
Na oleji si opečieme cibuľu, papriku a tekvicu. Pridáme uvarený cícer, mrazený hrášok, koreniny a zalejeme vodu tesne nad povrch zmesi. Dusíme domäkka. Pridáme kokosové mlieko light alebo smotanu na varenie. Keď sa voda vyvarí a máme požadovanú konzistenciu, odstavíme z ohňa. Dochutíme medom a citrónovou šťavou. Podávame s jazmínovou ryžou.
TIP: Cícer môže byť aj z konzervy.
Dobré vedieť: Cícer bojuje znižuje zápaly v tele, pomáha udržiavať zdravé kosti a srdce, je bohatým zdrojom antioxidantov a bojuje proti rakovine, udržuje zdravú pokožku, bráni vypadávaniu vlasov, je vhodný pre vegetariánov aj celiatikov.