Cícerový hummus s grilovaným baklažánom

Cícerový hummus s grilovaným baklažánom

Cícerový hummus s grilovanou zeleninou. Krémová nátierka alebo dip hotový do 15 minút. Podávame s grilovanou zeleninou a celozrnným chlebom.

Suroviny na 4 porcie

• 1 Konzerva cícer (400g)

• 2 PL tahini pasta (alebo 1PL orechové maslo)

• 2 Strúčiky cesnaku

• Šťava z 1 citróna

• 2 PL olivový olej

• ½ ČL mletá rasca

• Morská soľ

• 2-3 PL Vlažná voda

• 1 Väčší baklažán

• 2 PL Olivový olej

• Štipka soli

• 1 Strapec cherry paradajky

• Mrkva/uhorka alebo iná zelenina

Postup 

Na hummus môžeme použiť parený cícer z konzervy netreba zlievať. Do mixéra vložíme cícer, tahini, cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej a koreniny. Mixujeme a postupne pridávame vlažnú vodu až kým nevznikne krémová konzistencia. Dochutíme soľou. Baklažán nakrájame na hrubé plátky a grilujeme na panvici potretej s olejom 4-5 minút z každej strany do zlatista. Potom ugrilujeme paradajky. Hummus natrieme na grilovaný baklažán a zrolujeme. Podávame s grilovanými cherry paradajkami a mrkvovými tyčinkami alebo inou zeleninou.

TIP: Podávať môžeme aj s pita alebo celozrnným chlebom.

Dobré vedieť: Cícer je bohatý na rastlinné bielkoviny, vlákninu. Obsahuje aj vitamíny skupiny B, horčík a fosfor pre správnu funkciu svalov a nervov. Tahini dodáva vápnik a zdravé tuky. Ideálne jedlo nielen pre vegetariánov plné živín.

Cícerové kari s tekvicou