Čokoládová ovsená kaša s čučoriedkami

Čokoládová ovsená kaša s čučoriedkami

Jednoduché, rýchle, dobré a zdravé! Raňajky, ktoré zasýtia, pohladia dušu a potešia mlsný jazýček. Prečo konzumovať ovsené vločky?

Suroviny na 1 porciu

  • 4 PL ovsené vločky
  • 1 PL slnečnicové semienka
  • 1ČL med
  • 1PL hrudkový tvaroh
  • 1,5 dcl kokosové mlieko (môže byť aj voda, alebo polotučné mlieko)
  • 1 ČL Chia semienka
  • 1 tabuľka horkej 85% čokolády alebo 1PL Kakaa

Postup

Vločky dáme do hrnca, zalejeme rastlinným mliekom a varíme 5 -7 minút na kašu. Mlieko dolievame podľa potreby, záleží či chceme kašu hustejšiu alebo redšiu, pridáme med. Do misky si dáme chia, čokoládu a zalejeme horúcou kašou. Kým si umyjeme čučoriedky, čokoláda sa rozpustí a chia napučia. Pridáme tvaroh a dobre premiešame, ozdobíme ovocím a slnečnicovými semienkami.

TIP: Cvičíte? Vyskúšajte domáci proteín, ktorý nahradí ten z obchodu.1 malý banán, 1PL med, 90 g jemný tvaroh,2 dcl rastlinné mlieko alebo polotučné mlieko čerstvé, vymixujeme do hladka. Čokoládovú príchuť získame pridaním 1ČL kvalitného Kakaa, vanilkovú pridaním vanilkového struku. Oba chutia výborne!

Dobre vedieť: Ovsené vločky majú vysoký obsah vlákniny, bielkovín a nízky obsah tuku. Keďže obsahujú vysoký podiel polysacharidov nie sú vhodné na konzumáciu vo večerných hodinách. Rýchlo by sme pribrali. Oplatí sa ich jesť kvôli ich zastúpeniu vitamínov skupiny B, E,K minerálov a stopových prvkov ako horčík, fosfor, meď, mangán, železo, zinok, selén. Ich konzumáciou si podporíme imunitu, tráviaci systém, utlmíme zápaly, ochránime sa pred depresiou, znížime cholesterol, sú prevenciou proti zápche, stabilizujme hladinu cukru v krvi, čo je dôležité nielen pri chudnutí.

Iný recept