Čokoládové tyčinky s kokosom a mandľovým proteínom

Čokoládové tyčinky s kokosom a mandľovým proteínom

Sladká dobrota vhodná na cesty autom, či túry. Tyčinky dodajú energiu, zdravé tuky ochránia svalovú hmotu. Sú zdravé bez zbytočných konzervantov, farbív, či škodlivých tukov.

Suroviny na 3 porcie

  • 1PL Tekvicové semienka
  • 1PL Lieskové oriešky
  • 2PL Slnečnicové semienka
  • 3 PL Strúhaný kokos
  • 8 Datlí bez kôstky
  • 2PL Sušené brusnice
  • 2 Tabuľky Horkej čokolády 75%
  • 3 PL Rastlinné mlieko
  • 1-2PL Mandľový proteín

Postup

Datle a brusnice si namočíme cez noc do vody. Semienka, orechy a kokos spolu opečieme na suchej panvici, necháme vychladnúť. V mixéri ich rozmixujeme spolu s ďatlami a brusnicami, vznikne lepivé cesto, pridáme proteín, ktorý zmes ešte viac zahustí. Na papier na pečenie lyžicou vytvarujeme 3 tyčinky rovnakej veľkosti. Mlieko si zohrejeme a rozpustíme v ňom horkú čokoládu, polejeme ňou tyčinky a posypeme kokosom. V chladničke vydržia v uzavretej nádobe 4-5 dni.

TIP: Sušené ovocie môžeme namočiť aj na kratší čas, aby napučali, najmenej však na 3 hodiny do horúcej vody.

Dobré vedieť: Mandľový proteín je rastlinný zdroj bielkovín a vlákniny. Vhodný na varenie, pečenie aj na prípravu smoothie, alebo proteínových nápojov. Je bezlepkový, bez laktózový a je plnohodnotnou náhradou srvátkových proteínov. Vhodný pre každého na doplnenie vitamínov, minerálov a  udržanie svalovej hmoty.

https://jedalniceknamieru.sk/vanilkove-rozteky-s-mandlovym-proteinom/