Cuketové placky s mrkvou sú chutné teplé aj studené. Môžete ich jesť k mäsu, grilovanej rybe, alebo iba s gréckym jogurtom.
2 Porcie (8ks)
- 1 Cuketa
- 1 Mrkva
- 1 Varený zemiak
- 30g Tvrdý syr tuk do 30%
- 1 Vajíčko
- Morská soľ
- Mleté čierne korenie /rasca, majorán, tymian/
Postup
Cuketu si nastrúhame a vyžmýkame. Pridáme nastrúhanú mrkvu, syr a popučený zemiak. Pridáme vajíčko, soľ a koreniny podľa chuti. Pečieme 30 min na 200°C.
TIP: Zemiak môžete vynechať. Mne ostali varené z predošlého dňa.
Dobré vedieť: Cuketa má málo kalórií. Vitamíny A, B,C. Konzumáciou cukety si podporíme obranyschopnosť, ochránime a obnovíme bunky, zlepšíme trávenie, prečistíme hrubé črevo a obličky, posilníme srdce, cievy a sliznice, znížime vysoký cholesterol. Cuketa pomáha s odstránením zadržiavanej vody v tele a redukuje opuchy.