Cuketový koláč

Cuketový koláč

Cuketa sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Vyskúšajte slaný koláč z cukety a Feta syra. Je rýchly, ľahký a diétny. Lepšie chutí vychladený a preto je ideálny na cesty, keď nemáte možnosť ohriatia jedla. Dobrú chuť.

  • Suroviny na 6 porcií
  • 3 väčšie cukety
  • 2 mrkvy alebo 1 väčší zemiak
  • 2 vajíčka
  • 1 syr Feta
  • bylinky podľa chuti, soľ

TIP: K nastrúhanej zmesi môžeme pridať nadrobno nakrájanú cibuľu, či prelisovaný cesnak.

Postup

Cuketu, mrkvu a syr si nastrúhame. Zmiešame spolu s vajíčkami. Dochutíme troškou soli a  bylinkami podľa chuti. Napríklad pažítkou, majoránom.Zapekaciu misku vystelieme papierom na pečenie alebo použijeme silikónovú formu, ktorú potrieme troškou oleja a zmes na ňu vyklopíme a rovnomerne uhladíme.Koláč dáme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme okolo 25 minút, kým povrch nezhnedne. Podávame vychladené na olovrant, alebo večeru spolu s jogurtom gréckeho typu, alebo čerstvou zeleninou.

Dobré vedieť: Cuketa má veľmi málo kalórií, podporuje spaľovanie podkožného tuku a detoxikuje telo. Obsahuje vitamíny A, B,C a minerálne soli ako vápnik, draslík, horčík a fosfor. Jej konzumáciou si podporíme obranyschopnosť, ochránime a obnovíme bunky, zlepšíme trávenie, prečistíme hrubé črevo a obličky, posilníme srdce, cievy a sliznice, zníži vysoký cholesterol.

https://jedalniceknamieru.sk/stavnate-cuketove-harnolceky/