Cuketový posúch z 2 surovín môžete upiecť v rúre, alebo na panvici z polovičnej dávky.
Suroviny na 2 porcie
- 1 Malá cuketa
- 4 Vajíčka
- ½ ČL Mix provensálske bylinky
- Morská soľ
Postup
Cuketu si nakrájame na tenké kolieska a uložíme tesne vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Vajíčka rozšľaháme so soľou a bylinkami, zalejeme nimi cuketu. Pečieme na 180°C 15-20 min.
TIP: Ak chcete roládu pridajte prášok do pečiva a pár lyžíc celozrnnej múky, alebo kukuričného škrobu. Po dopečení zviňte do rolády a nechajte vychladnúť. Môžete ju naplniť riccotou.
Dobré vedieť: Cuketa obsahuje veľa vody a podporuje spaľovanie podkožného tuku. Konzumovaním cukety si podporíme obranyschopnosť, obnovenie buniek, zlepšíme trávenie, prečistím hrubé črevo a obličky, posilníme srdce, cievy a sliznice, znížime vysoký cholesterol.