Cviklové rizoto je výživné jedlo vhodné v zimných mesiacoch. Červená repa chráni tepny pred kôrnatením, podporuje činnosť pečene a posilňuje imunitu. Podporuje rast buniek a opravuje ich jadrá.
4 porcie
- 150g Celozrnnej predvarenej ryže
- 2ks Malé červené repy
- 1ks Červená cibuľa
- 1ks Strúčik cesnaku
- 1 PL Oleja
- Morská soľ
- 500 ml Vývar/voda
- Petržlenová vňať
- 2PL Parmezán
- 2ks Grilované kuracie prsia
Postup
Na oleji si opečieme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Potom pridáme surovú červenú repu, ktorú sme si nasekali v mixéri na drobno. Opečieme 2 minútky, pridáme ryžu, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Vodu pridávajte podľa potreby a druhu ryže. Po odstavení z ohňa vmiešame syr. Dochutíme soľou a korením. Cviklové rizoto servírujeme s grilovanými kuracími prsami a posypané petržlenovou vňaťou. Ak nemáte radi mäso, pridajte si viac syra.
TIP: Surovú červenú repu si nasekáme v mixéri na drobno spolu s cibuľou a cesnakom. Potom zmes opečieme na oleji.
Dobré vedieť: Červená repa chráni tepny pred kôrnatením, podporuje činnosť pečene a posilňuje imunitu. Podporuje rast buniek a opravuje ich jadrá. Je močopudná, vylučuje vápnikové soli z tela, povzbudzuje činnosť žalúdka a tvorbu žlče. Podporuje tvorbu červených krviniek.