Cviklové rizoto

Cviklové rizoto

Cviklové rizoto je výživné jedlo vhodné v zimných mesiacoch. Červená repa chráni tepny pred kôrnatením, podporuje činnosť pečene a posilňuje imunitu. Podporuje rast buniek a opravuje ich jadrá.

4 porcie

  • 150g Celozrnnej predvarenej ryže
  • 2ks  Malé červené repy
  • 1ks Červená cibuľa
  • 1ks Strúčik cesnaku
  • 1 PL Oleja
  • Morská soľ
  • 500 ml Vývar/voda
  • Petržlenová vňať
  • 2PL Parmezán
  • 2ks Grilované kuracie prsia

Postup

 Na oleji si opečieme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Potom pridáme surovú červenú repu, ktorú sme si nasekali v mixéri na drobno. Opečieme 2 minútky, pridáme ryžu, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Vodu pridávajte podľa potreby a druhu ryže. Po odstavení z ohňa vmiešame syr. Dochutíme soľou a korením. Cviklové rizoto servírujeme s grilovanými kuracími prsami a posypané petržlenovou vňaťou. Ak nemáte radi mäso, pridajte si viac syra.

TIP: Surovú červenú repu si nasekáme v mixéri na drobno spolu s cibuľou a cesnakom. Potom zmes opečieme na oleji.

Dobré vedieť: Červená repa chráni tepny pred kôrnatením, podporuje činnosť pečene a posilňuje imunitu. Podporuje rast buniek a opravuje ich jadrá. Je močopudná, vylučuje vápnikové soli z tela, povzbudzuje činnosť žalúdka a tvorbu žlče. Podporuje tvorbu červených krviniek.

Kuracie prsia s bazalkou a cviklovou ryžou