Ďatlové raw guľočky

Ďatlové raw guľočky

Suroviny na ďatlové guľočky obalené v kokose

  •  90g ďatlí
  • 40g kešu orechy
  • 15g slnečnicové semienka
  • kokos na obalovanie
  •  2PL vlažnej vody

Postup

Kešu orechy a slnečnicové semienka si nasekáme na menšie kúsky. Odložíme si ich zatiaľ do misky.Do sekáčiku si dáme ďatle, pridáme 2PL vlažnej vody a rozmixujeme. Pridáme kešu orechy a slnečnicové semienka, zamiešame. Rukami tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v strúhanom kokose. Necháme vychladnúť. V uzavretej nádobe v chladničke vydržia cca 5 dní. Vyskúšať môžete rôzne variácie sušeného ovocia a orechov. S jedením, ale opatrne. Majú vysokú kalorickú hodnotu. Jedna porcia je cca 3-4 menšie kusy. Sladkosť Vám dodá energiu a zasýti. Vhodné ako desiata.                                                                                           

Vyskúšajte aj variáciu s vlašskými orechmi.

Orechové guľočky (cca 10 menších ks)

  • 1/2 hrnčeka vlašských orechov (50g)
  • 4 ks čerstvé ďatle (50g)
  • 1 PL vlažná voda
  • mleté orechy na obalenie