Suroviny na ďatlové guľočky obalené v kokose
- 90g ďatlí
- 40g kešu orechy
- 15g slnečnicové semienka
- kokos na obalovanie
- 2PL vlažnej vody
Postup
Kešu orechy a slnečnicové semienka si nasekáme na menšie kúsky. Odložíme si ich zatiaľ do misky.Do sekáčiku si dáme ďatle, pridáme 2PL vlažnej vody a rozmixujeme. Pridáme kešu orechy a slnečnicové semienka, zamiešame. Rukami tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v strúhanom kokose. Necháme vychladnúť. V uzavretej nádobe v chladničke vydržia cca 5 dní. Vyskúšať môžete rôzne variácie sušeného ovocia a orechov. S jedením, ale opatrne. Majú vysokú kalorickú hodnotu. Jedna porcia je cca 3-4 menšie kusy. Sladkosť Vám dodá energiu a zasýti. Vhodné ako desiata.
Vyskúšajte aj variáciu s vlašskými orechmi.
Orechové guľočky (cca 10 menších ks)
- 1/2 hrnčeka vlašských orechov (50g)
- 4 ks čerstvé ďatle (50g)
- 1 PL vlažná voda
- mleté orechy na obalenie