Dusené hovädzie na paprike je výborným zdrojom železa, či kvalitných bielkovín. Červené mäso sa odporúča konzumovať maximálne 2x týždenne.
Suroviny na 2 porcie
- 200g hovädzie mäso
- 2 cukety
- 1 Sterilizovaná uhorka
- 1PL Mletá červená paprika
- 1ks Bobkový list
- 1ČL Mletá rasca
- 1 Menšia cibuľa
- 2PL Repkový olej
- Morská soľ
Postup
Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky, ktoré si poprášime paprikou a mletou rascou. Na 1 lyžici oleja si opečieme cibuľu, potom mäsko z oboch strán, pridáme nakrájanú uhorku na kocky, bobkový list a zalejeme horúcou vodou len tak, aby mäso bolo ponorené. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Vodu dolievame podľa potreby. Na konci dochutíme troškou soli.
TIP: K mäsu sa hodí cuketa. Stačí ju nakrájať na kocky a opiecť 2 minútky, pridať sušený tymian a štipku soli.
Dobré vedieť: Hovädzie mäso je najlepším zdrojom železa, či kvalitných bielkovín. Obsahuje vitamíny A, B6, B12,C, D,E či minerály ako horčík, vápnik, či fosfor, ktoré sú dôležité pre zdravie našich kostí a srdca. Selén a zinok zabezpečia pekné vlasy, nechty, spevnia cievne steny, podporia imunitu a bojujú proti depresii. Vďaka tomu má mäso dostatok živín a nižší obsah tukov. Odporúča sa konzumovať maximálne 2x týždenne.