Dusené hovädzie na paprike

Dusené hovädzie na paprike

Dusené hovädzie na paprike je výborným zdrojom železa, či kvalitných bielkovín. Červené mäso sa odporúča konzumovať maximálne 2x týždenne.

Suroviny na 2 porcie

  • 200g hovädzie mäso
  • 2 cukety
  • 1 Sterilizovaná uhorka
  • 1PL Mletá červená paprika
  • 1ks Bobkový list
  • 1ČL Mletá rasca
  • 1 Menšia cibuľa
  • 2PL Repkový olej
  • Morská soľ

Postup

Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky, ktoré si poprášime paprikou a mletou rascou. Na 1 lyžici oleja si opečieme cibuľu, potom mäsko z oboch strán, pridáme nakrájanú uhorku na kocky, bobkový list a zalejeme horúcou vodou len tak, aby mäso bolo ponorené. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka. Vodu dolievame podľa potreby. Na konci dochutíme troškou soli.

TIP: K mäsu sa hodí cuketa. Stačí ju nakrájať na kocky a opiecť 2 minútky, pridať sušený tymian a štipku soli.

Dobré vedieť: Hovädzie mäso je najlepším zdrojom železa, či kvalitných bielkovín. Obsahuje vitamíny A, B6, B12,C, D,E či minerály ako horčík, vápnik, či fosfor, ktoré sú dôležité pre zdravie našich kostí a srdca. Selén a zinok zabezpečia pekné vlasy, nechty, spevnia cievne steny, podporia imunitu  a bojujú proti depresii. Vďaka tomu má mäso dostatok živín a nižší obsah tukov. Odporúča sa konzumovať maximálne 2x týždenne.

https://jedalniceknamieru.sk/hovadzie-maso-s-ciernou-ryzou/