Chutné a šťavnaté fašírky pečené v rúre bez oleja, vajíčok a strúhanky. Výborne chutia so zeleninovým šalátom, alebo zemiakovou kašou a paradajkami.
Suroviny na 3 porcie
- 200g Mleté hovädzie stehno
- 100g Eidam tuk do 30% alebo Mozzarella
- 1 Strúčik cesnaku
- 1ČL Mletá červená paprika, údená
- Mleté čierne korenie, Morská soľ
Postup
Mäso si pomelieme, alebo rozmixujeme v mixéri. Pridáme nastrúhaný syr nahrubo, jemne osolíme a okoreníme. Rukami tvarujeme menšie placky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru si predhrejeme na 190°C a pečieme cca 40 minút.
TIP: Do placiek netreba vajíčko, mäso spojí syr.
Dobré vedieť: Hovädzie mäso je najlepším zdrojom železa, či kvalitných bielkovín. Obsahuje vitamíny A, B6, B12,C, D,E či minerály ako horčík, vápnik, či fosfor, ktoré sú dôležité pre zdravie našich kostí a srdca. Selén a zinok zabezpečia pekné vlasy, nechty, spevnia cievne steny, podporia imunitu a bojujú proti depresii. Najlepšie je chudé hovädzie mäso od kráv, ktoré sa pásli na tráve. Vďaka tomu má mäso dostatok živín a nižší obsah tukov. Odporúča sa konzumovať maximálne 2x týždenne.
https://jedalniceknamieru.sk/hovadzie-maso-na-hrasku-so-sladkymi-zemiakmi/