Fašírky z hovädzieho mäsa

Fašírky z hovädzieho mäsa

Chutné a šťavnaté fašírky pečené v rúre bez oleja, vajíčok a strúhanky. Výborne chutia so zeleninovým šalátom, alebo zemiakovou kašou a paradajkami.

Suroviny na 3 porcie

  • 200g Mleté hovädzie stehno
  • 100g Eidam tuk do 30% alebo Mozzarella
  • 1 Strúčik cesnaku
  • 1ČL Mletá červená paprika, údená
  • Mleté čierne korenie, Morská soľ

Postup

Mäso si pomelieme, alebo rozmixujeme v mixéri. Pridáme nastrúhaný syr nahrubo, jemne osolíme a okoreníme. Rukami tvarujeme menšie placky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.  Rúru si predhrejeme na 190°C a pečieme cca 40 minút.

TIP: Do placiek netreba vajíčko, mäso spojí syr.

Dobré vedieť: Hovädzie mäso je najlepším zdrojom železa, či kvalitných bielkovín. Obsahuje vitamíny A, B6, B12,C, D,E či minerály ako horčík, vápnik, či fosfor, ktoré sú dôležité pre zdravie našich kostí a srdca. Selén a zinok zabezpečia pekné vlasy, nechty, spevnia cievne steny, podporia imunitu  a bojujú proti depresii. Najlepšie je chudé hovädzie mäso od kráv, ktoré sa pásli na tráve. Vďaka tomu má mäso dostatok živín a nižší obsah tukov. Odporúča sa konzumovať maximálne 2x týždenne.

https://jedalniceknamieru.sk/hovadzie-maso-na-hrasku-so-sladkymi-zemiakmi/