Pripravte si diétnejšiu verziu bravčových fašírok so zemiakovou kašou. Potrebujete morčacie prsia, namiesto vajíčka použijeme nízkotučný syr a k tomu zemiaková kaša z fialových zemiakov bez masla. Ak sa snažíte obmedziť sacharidy v strave, k fašírkam si pripravte šalát podľa chuti.
Suroviny na 3 porcie
- 250g Morčacie prsia
- 125g Mozzarelly
- 1 Malá červená cibuľa
- 1ČL Mletá červená paprika
- Soľ
Zemiaková diétna kaša 1 porcia
- 2 malé fialové zemiaky
- 50ml rastlinné mlieko
- štipka soli
Postup
Cibuľu a mäso si nakrájame na menšie kúsky, rozsekáme v mixéri. Pridáme nastrúhanú mozzarellu, soľ, korenie a dobre premiešame. Tvarujeme malé fašírky, na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme piecť vo vyhriatej rúre na 200°C asi 35 minút, alebo kým nezozlatnú.
TIP: Na fašírky môžete použiť aj kuracie prsia, alebo rybu a pridať rôznu zeleninu ako cuketa, hrášok a podobne. Mäso netreba piecť dlhšie, inak ostane suché.
Dobré vedieť: Fialové zemiaky sú odrodou klasických zemiakov, ale obsahujú viac antioxidantov. Sú krémovejšej chuti. Majú protizápalové a antibakteriálne vlastnosti, znižujú krvný tlak a pomáhajú ochraňovať telo pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Obsahujú veľa vitamínu C a draslíka.
https://jedalniceknamieru.sk/kuracie-prsia-s-ciernou-ryzou-a-hubami/