Fašírky z morčacieho mäsa s paprikou sa hodia k akejkoľvek prílohe. Vyskúšajte ich so šalátom ako ľahké letné jedlo.
Suroviny na 4 porcie
- 200g Morčacie prsia
- ½ Zelená paprika
- ½ Červená paprika
- 1 Malá červená cibuľa
- 1ČL Mletá červená paprika
- Soľ, Mleté čierne korenie
Postup
Cibuľu a papriku si nakrájame na menšie kúsky, pridáme mleté mäso, koreniny a soľ. Dobre premiešame. Rukami tvarujeme malé fašírky, ktoré opekáme na panvici potretej olejom z oboch strán, alebo grilujeme na troške ghí masla. Podávame s ľubovoľným šalátom podľa chuti.
TIP: Fašírky sa hodia aj do domácej žemli, k zemiakom, či celozrnnej ryži. Cibuľu môžete vynechať, aj tak chutia perfektne.
Dobré vedieť: Morčacie mäso má málo tuku, je ľahko stráviteľné, obsahuje minerály, vitamíny a stopové prvky. Jeho si ochránime imunitu aj svalovú hmotu. Tryptofán v morčacom mäse pomáha s nespavosťou, znižuje depresie a pomáha znižovať abstinenčné príznaky pri odvykaní si od fajčenia.