Fašírky z morčacieho mäsa

Fašírky z morčacieho mäsa

Fašírky z morčacieho mäsa s paprikou sa hodia k akejkoľvek prílohe. Vyskúšajte ich so šalátom ako ľahké letné jedlo.

Suroviny na 4 porcie

  • 200g Morčacie prsia
  • ½ Zelená paprika
  • ½ Červená paprika
  • 1 Malá červená cibuľa
  • 1ČL Mletá červená paprika
  • Soľ, Mleté čierne korenie

Postup

Cibuľu a papriku si nakrájame na menšie kúsky, pridáme mleté mäso, koreniny a soľ. Dobre premiešame. Rukami tvarujeme malé fašírky, ktoré opekáme na panvici potretej olejom z oboch strán, alebo grilujeme na troške ghí masla. Podávame s ľubovoľným šalátom podľa chuti.

TIP: Fašírky sa hodia aj do domácej žemli, k zemiakom, či celozrnnej ryži. Cibuľu môžete vynechať, aj tak chutia perfektne.

Dobré vedieť: Morčacie mäso má málo tuku, je ľahko stráviteľné, obsahuje minerály, vitamíny a stopové prvky. Jeho si ochránime imunitu aj svalovú hmotu. Tryptofán v morčacom mäse pomáha s nespavosťou, znižuje depresie a pomáha znižovať abstinenčné príznaky pri odvykaní si od fajčenia.

Mletý rezeň z morčacieho stehna pečený v rúre