Fašírky z morčacieho mäsa

Fašírky z morčacieho mäsa

Pripravte si diétnejšiu verziu bravčových fašírok so zemiakovou kašou. Potrebujete morčacie prsia, namiesto vajíčka použijeme nízkotučný syr a k tomu zemiaková kaša z fialových zemiakov bez masla. Ak sa snažíte obmedziť sacharidy v strave, k fašírkam si pripravte šalát podľa chuti.

Suroviny na 3 porcie

  • 250g Morčacie prsia
  • 125g Mozzarelly
  • 1 Malá červená cibuľa
  • 1ČL Mletá červená paprika
  • Soľ

Zemiaková diétna kaša 1 porcia

  • 2 malé fialové zemiaky
  • 50ml rastlinné mlieko
  • štipka soli

Postup

Cibuľu a mäso si nakrájame na menšie kúsky, rozsekáme v mixéri. Pridáme nastrúhanú mozzarellu, soľ, korenie a dobre premiešame. Tvarujeme malé fašírky, na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme piecť vo vyhriatej rúre na 200°C asi 35 minút, alebo kým nezozlatnú.

TIP: Na fašírky môžete použiť aj kuracie prsia, alebo rybu a pridať rôznu zeleninu ako cuketa, hrášok  a podobne. Mäso netreba piecť dlhšie, inak ostane suché.

Dobré vedieť: Fialové zemiaky sú odrodou klasických zemiakov, ale obsahujú viac antioxidantov. Sú krémovejšej chuti. Majú protizápalové a antibakteriálne vlastnosti, znižujú krvný tlak a pomáhajú ochraňovať telo pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Obsahujú veľa vitamínu C a draslíka.

https://jedalniceknamieru.sk/kuracie-prsia-s-ciernou-ryzou-a-hubami/