Fazuľová polievka s hovädzím mäsom

Fazuľová polievka s hovädzím mäsom

Fazuľa znižuje cholesterol, podporuje imunitný systém, trávenie, zbavuje telo škodlivín. Uvarte si polievku s hovädzím mäsom a koreňovou zeleninou.

Suroviny na 4 porcie

  • 1 L vody
  • 250g  hovädzí krk (bez tuku)
  • 250ml šálka veľkej červenej fazule alebo mix fazule (vopred namočenej v studenej vode aspoň 4 hodiny
  • 1 ks mrkva
  • 1 petržlen
  • 1/4 zeler
  • 1 cibuľa
  • 1PL červená paprika
  • 1PL mletá rasca
  • 3 guličiek nové korenie
  • 1 Bobkový list
  • 2PL Olivový olej/repkový

Postup

Fazuľu si namočíme deň vopred do studenej vody. Vodu zlejeme, cibuľu si nakrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen, nastrúhaný zeler na hrubom strúhadle, chvíľu opečieme, pridáme hovädzie mäso a opekáme kým sa mäso nezatiahne. Potom pridáme papriku, nové korenie, rascu nasypeme do hrnca aj opláchnutú fazuľu zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme asi 2 hodiny. Ak je treba, prilievame vodu.  Keď mäso zmäklo, dochutíme morskou soľou. Na tanieri posypeme vňaťou, alebo ju pridáme tesne pred koncom varenia.

TIP: Fazuľovú polievku môžete variť aj bez hovädzieho mäsa, za 1 hodinu je hotová.

Dobré vedieť: Fazuľa obsahuje veľa vody, bielkoviny, vlákninu, komplexné sacharidy, železo, vápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík, zinok, mangán, meď, selén, omega 3, omega 6 mastné kyseliny, vitamíny A a skupiny  B. Fazuľa znižuje cholesterol, podporuje imunitný systém, trávenie, zbavuje telo škodlivín, podporuje zdravé srdce, upokojuje nervový systém, je prevenciou pred vznikom rakoviny, je vhodná pre vegetariánov, tehotné ženy a do redukčných diét.

https://jedalniceknamieru.sk/amarant-s-fazulou/