Fazuľa znižuje cholesterol, podporuje imunitný systém, trávenie, zbavuje telo škodlivín. Uvarte si polievku s hovädzím mäsom a koreňovou zeleninou.
Suroviny na 4 porcie
- 1 L vody
- 250g hovädzí krk (bez tuku)
- 250ml šálka veľkej červenej fazule alebo mix fazule (vopred namočenej v studenej vode aspoň 4 hodiny
- 1 ks mrkva
- 1 petržlen
- 1/4 zeler
- 1 cibuľa
- 1PL červená paprika
- 1PL mletá rasca
- 3 guličiek nové korenie
- 1 Bobkový list
- 2PL Olivový olej/repkový
Postup
Fazuľu si namočíme deň vopred do studenej vody. Vodu zlejeme, cibuľu si nakrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen, nastrúhaný zeler na hrubom strúhadle, chvíľu opečieme, pridáme hovädzie mäso a opekáme kým sa mäso nezatiahne. Potom pridáme papriku, nové korenie, rascu nasypeme do hrnca aj opláchnutú fazuľu zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme asi 2 hodiny. Ak je treba, prilievame vodu. Keď mäso zmäklo, dochutíme morskou soľou. Na tanieri posypeme vňaťou, alebo ju pridáme tesne pred koncom varenia.
TIP: Fazuľovú polievku môžete variť aj bez hovädzieho mäsa, za 1 hodinu je hotová.
Dobré vedieť: Fazuľa obsahuje veľa vody, bielkoviny, vlákninu, komplexné sacharidy, železo, vápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík, zinok, mangán, meď, selén, omega 3, omega 6 mastné kyseliny, vitamíny A a skupiny B. Fazuľa znižuje cholesterol, podporuje imunitný systém, trávenie, zbavuje telo škodlivín, podporuje zdravé srdce, upokojuje nervový systém, je prevenciou pred vznikom rakoviny, je vhodná pre vegetariánov, tehotné ženy a do redukčných diét.
https://jedalniceknamieru.sk/amarant-s-fazulou/