Fit nátierky – mrkvová, vajíčková, cesnaková a šunková. Základ tvorí tvaroh a biely jogurt. Fit znamená menej tuku, vysoký obsah bielkovín. Preto dobre zasýtia na dlhší čas. Chutné nátierky vhodné ako jednohubky so zeleninou alebo celozrnným pečivom.
Základné suroviny
- 250g nízkotučný tvaroh
- biely jogurt na regulovanie hustoty nátierky
Mrkvová nátierka
- 1 menšia mrkva
- 2 plátky cheddar syr
- 1ČL horčica
- morská soľ
Vajíčková nátierka s kyslými uhorkami
- 3 ks vajíčka uvarené natvrdo
- 2-3 ks sterilizované uhorky
- mleté čierne korenie
- morská soľ
Cesnaková nátierka s údeným syrom
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 plátky údený Eidam 30% tuku
- 1 PL tatárska omáčka
- morská soľ
Šunková nátierka s červenou repou
- 100g morčacia šunka
- 50g červená repa
- 40g červená cibuľa
- mleté čierne korenie
- morská soľ( najprv ochutnať, vôbec som nemusela soliť)
Postup
Pri každej nátierke je postup rovnaký. Všetky suroviny, okrem tvarohu a jogurtu, môžeme dať naraz do mixéra a rozmixovať. Potom pridáme tvaroh, korenie a soľ, opäť rozmixujeme. Jogurt pridávame podľa toho, akú hustú nátierku chceme.
TIP: Do nátierok môžete pridať rôzne bylinky, vňate alebo korenie podľa svojej chuti. Podávame na celozrnnom pečive, alebo plátkoch uhorky či inej zeleniny.
Dobré vedieť: Každá nátierka môže mať veľa variácií. Všetko záleží od vašej chuti a fantázie. Nátierky môžete vyskúšať aj s inou kombináciu zeleniny ako zeler, medvedí cesnak, tekvica, červená šošovica. Páči sa ďalšie tipy na nátierky.
Sardinková nátierka so syrom Tvarohová nátierka s údenou paprikou Nátierka z cottage syra a zeleniny