Fit sviečková omáčka vhodná aj do diéty. Kľudne si môže na nej pochutnať a pritom chudnúť, fit verzia chutí úžasne! Vyskúšajte, budete ju milovať.
Suroviny na 4-5 porcií
- 800g hovädzie stehno/morčacie prsia
- 5 ks Mrkvy
- 3 Petržleny
- ¼ Menšieho zeleru
- 1 ČL Horčice
- 1 PL Repkového oleja
- 1 ČL Morskej soli
- 3 Guličky nové korenie
- 5 ks Celé čierne korenie
- 1/2 citróna /šťava z neho/
- 200 ml smotany 10%-12% tuku
- 1 PL Hladkej špaldovej múky
- 2 PL Čakankový sirup/med
Postup
Mäso opečieme na oleji. Koreňovú zeleninu očistíme a uvaríme s koreninami a opečeným mäsom. Vodu nalejeme tesne nad zmes. Hovädzie mäso dusíme približne 90 minút na miernom plameni do mäkka. Pri morčacom stačí 45 minút.
Mäso a koreniny vyberieme. K zelenine pridáme smotanu, v ktorej sme si rozmiešali hladkú špaldovú múku. Pridáme horčicu, citrónovú šťavu, čakankový sirup. Chvíľu povaríme, ochutnáme a v prípade potreby dosolíme.
TIP: Rýchla verzia fit sviečkovej omáčky. Omáčku môžete urobiť iba zeleninovú a pridať uvarené vajíčko, alebo opečené mäso. Hotovo! Chutí rovnako dobre.
Dobré vedieť: Koreňová zelenina podporuje trávenie. Jej konzumáciou znížime opuchy končatín, podporíme funkciu pečene, posilníme si imunitný systém.