Grilovaná panenka s farebným šalátom

Grilovaná panenka s farebným šalátom

Šalát pripravený zo zvyškov z chladničky. Pridajte grilované mäsko, dresing s nízkym obsahom tukov podľa chuti a máte dokonalý obed, alebo večeru. 

Suroviny na 1 porciu

  • 100g Bravčová panenka
  • 1ČL Olej
  • ½ ČL Korenie 4 farieb
  • 1,5 Hrsť mix šalátových listov
  • 20g Granátové jablko
  • ¼ Žltej papriky
  • 4ks Šampiňónov
  • 4ks Cherry paradajok

Postup

Mäso si umyjeme, osolíme, okoreníme a krátko opečieme z oboch strán cca 2-4 minúty. Zeleninu umyjeme, nakrájame a polejeme zálievkou z octu.

TIP: Na zálievku som použila olej z bodliaka/Pestrec mariánsky/ a ume ocot. Kľudne si pripravte dresing z polotučného jogurtu a byliniek.

Dobré vedieť: Šampiňóny majú vysoký obsah vlákniny, vitamíny skupiny B. Takmer 80% tvorí voda, sú vhodné do redukčných diét, zmierňujú opuchy, majú nízky obsah sodíka a preto sú vhodné na konzumáciu pre ľudí s vysokým krvným tlakom. Pravidelnou konzumáciou pomáhajú predchádzať ateroskleróze.

Bravčová panenka v pomarančovej omáčke