Šalát pripravený zo zvyškov z chladničky. Pridajte grilované mäsko, dresing s nízkym obsahom tukov podľa chuti a máte dokonalý obed, alebo večeru.
Suroviny na 1 porciu
- 100g Bravčová panenka
- 1ČL Olej
- ½ ČL Korenie 4 farieb
- 1,5 Hrsť mix šalátových listov
- 20g Granátové jablko
- ¼ Žltej papriky
- 4ks Šampiňónov
- 4ks Cherry paradajok
Postup
Mäso si umyjeme, osolíme, okoreníme a krátko opečieme z oboch strán cca 2-4 minúty. Zeleninu umyjeme, nakrájame a polejeme zálievkou z octu.
TIP: Na zálievku som použila olej z bodliaka/Pestrec mariánsky/ a ume ocot. Kľudne si pripravte dresing z polotučného jogurtu a byliniek.
Dobré vedieť: Šampiňóny majú vysoký obsah vlákniny, vitamíny skupiny B. Takmer 80% tvorí voda, sú vhodné do redukčných diét, zmierňujú opuchy, majú nízky obsah sodíka a preto sú vhodné na konzumáciu pre ľudí s vysokým krvným tlakom. Pravidelnou konzumáciou pomáhajú predchádzať ateroskleróze.