Suroviny na kuracie prsia s mrkvovo-reďkovkovým šalátom
- 1ks kuracie prsia
- 1 väčšia mrkva (alebo 2 menšie)
- 1 hlavička biela reďkovka
- 1ČL slnečnicové semienka
- bylinky a korenie podľa chuti
- ½ ČL masla ghee, alebo 1ČL olivový olej
Postup
Zeleninu si ošúpeme a umyjeme. Zatiaľ necháme tak.Kuracie prsia si umyjeme, osušíme. Posypeme bylinkami, korením a štipkou soli. Rozohrejeme si panvicu, pridáme maslo, potom kuracie mäso, opekáme cca 3 minúty z každej strany. Medzitým si postrúhame mrkvu a reďkovku, pokvapkáme troškou šťavou z citróna, premiešame a posypeme slnečnicovými semienkami. Namiesto semienok môžeme pokvapkať troškou sezamového, alebo tekvicového oleja. Mäso vyberieme na tanier vystlaný servítkou, kde ho osušíme od prebytočného oleja. Pokrájame ho na pásiky a servírujeme. Vhodné na obed, alebo večeru v deň, keď máte menej fyzickej aktivity.
Iný recept kuracie prsia- chcem si pozrieť.