Grilované kuracie prsia s horčicovým dresingom

Grilované kuracie prsia s horčicovým dresingom

Konzumáciou paradajok si chránime srdce, zlepšujú nám trávenie, stav pleti, znižujú cholesterol, krvný tlak. Kľudne si pridajte na tanier viac paradajok namiesto uhorky, či papriky.

  • 6 ks Cherry paradajok
  • ½  Uhorky
  • 1 Hrsť ľubovoľné šalátové listy
  • ½  Biela paprika

Horčicový Dresing

  • ½ ČL Kremžskej horčice
  • 1PL Olivový olej
  • Citrónová šťava z ½ citróna
  • Morská soľ

Postup

Zeleninu si umyjeme, nakrájame na menšie kusy. Na tanier si dáme šalátové listy, ugrilované kura na ghí masle a pred podávaním polejeme horčicovým dresingom.

TIP: Na kura som použila zmes byliniek, ugrilovala na grile na troške ghí masla, čím získalo jemnú chuť a konzistenciu.

Dobré vedieť:  Konzumáciou paradajok si chránime srdce, zlepšujú nám trávenie, pleť, znižujú cholesterol, krvný tlak, čistia črevá, regulujú činnosť obličiek, zlepšujú imunitu, podporujú činnosť pečene, spomaľujú starnutie. Obsahujú silný antioxidant Lykopén, ktorý chráni bunky pred nádorovými ochoreniami napríklad prsníka, prostaty, kože, či žalúdka. https://jedalniceknamieru.sk/kuskus-s-paprikou-a-kuracim-masom/