Grilovaný syr s baklažánom a cuketou je hotový za 10 minút. Ľahký obed alebo večera v horúce dni. Nezabudnite na čerstvý šalát, príjemne osvieži.
Suroviny na 2 porcie
- 200g syra Halloumi
- 1 ks malý baklažán
- 1 ks cuketa
- provensálske bylinky
- morská soľ
Dresing
- 2 ČL kečup bez pridaného cukru
- 1 biely jogurt
- morská soľ
Postup
Cuketu a baklažán si nakrájame na plátky. Baklažán trochu osolíme a necháme pustiť šťavu, po piatich minútach opláchneme. V miske zmiešame lyžicu oleja s bylinkami a soľou. Opečieme na grile spolu so syrom. Medzitým si pripravíme dresing. Kečup zmiešame s jogurtom a dosolíme. Hotovo! Keď máte času viac, kľudne si pripravte aj pečené zemiaky.
TIP: Výborne sa hodí aj cesnakový dresing z kyslej smotany alebo jogurtový s čiernymi olivami.
Dobré vedieť: Baklažán má veľa vlákniny, vitamíny skupiny B, vitamín C a K, antioxidantov, mangánu draslíka. Pomáha znižovať cholesterol, pravidelná konzumácia predchádza vzniku aterosklerózy, rakoviny, cukrovky a zápchy. Znižuje opuchy končatín, podporuje funkciu obličiek, je močopudný, upravuje vylučovanie žlče, čím podporuje trávenie. Tak prečo si ho nedať? 🙂