Grilovaný syr s cuketou je letná večera, ktorá je rýchlo hotová. Ja som pridala aj baklažán, tak to trvalo dlhšie. Nezabudnite na jogurt, skvele doplní chuť a osvieži celé jedlo.
Suroviny na 2 porcie
- 200g Halloumi alebo iný syr na grilovanie
- 1 Väčšia cuketa
- 1ČL Sušený tymian
- Morská soľ
- 1PL Olej
- 4PL Grécky jogurt
Postup
Cuketu si nakrájame na menšie časti, ktoré opečieme na oleji. Kým sa cuketa opeká, syr dáme grilovať do kontaktného grilu/panvicu. Príprava oboch trvá približne rovnaký čas. Keď je cuketa zmäknutá, pridáme soľ a odstavíme z ohňa. Podávame s jogurtom, alebo dresingom z neho podľa Vašej chuti.
TIP: Zeleninu grilujte/pečte/varte ak, aby ostala vždy chrumkavá. Chutí lepšie a zachová si viac vitamínov. Ja som k cukete pridala aj baklažán.
Dobré vedieť: Cuketa má minimum kalórií, podporuje spaľovanie podkožného tuku. Vitamíny a minerály v cukete podporujú obranyschopnosť a obnovujú bunky. Zlepšujú trávenie, tráviaci trakt a obličky, posilnia cievny systém a srdce. Chránia sliznice a znižujú vysoký cholesterol.