Hnedá ryža s kyslou kapustou

Hnedá ryža s kyslou kapustou

Ryža pomáha v chudnutí, samozrejme za predpokladu, že je doplnená o chudé mäso, zeleninu, či nízkotučný syr. Je vhodné ju konzumovať aj 4 x týždenne. Vyskúšajte ju zmiešať s kyslou kapustou a hráškom.

Suroviny na 2 porcie

  • 12PL Hnedá ryža( vážiť v surovom stave)
  • 2 hrste kvasenej kyslej kapusty
  • 2PL hrášok mrazený

Postup

Hnedú ryžu si uvaríme podľa návodu na obale, pridáme k nej hrášok a uvaríme spolu domäkka. Kapustu nakrájame na menšie kúsky a premiešame s ryžou. Podávame s morčacím, alebo kuracím mäskom. Ja som pripravila kuracie mäso v sezame, recept nájdeš tu https://jedalniceknamieru.sk/kuracie-prsia-v-sezame/

TIP: Môžete použiť akúkoľvek cereálnu ryžu.

Dobré vedieť: Hnedá ryža neprešla rafináciou ako biela. Obsahuje celé zrnko, čím je obohatená o bielkoviny, vápnik, horčík, vlákninu, draslík na rozdiel od bielej ryže, ktorá je týchto výživných látok zbavená. Hnedá ryža má priaznivé hodnoty pre ľudí trpiacich cukrovkou, vďaka nízkemu glykemickému indexu. Ten pomáha znižovať hladinu inzulínu v krvi. Taktiež je prevenciou proti zápche, znižuje riziko vzniku hrubého čreva, pomáha pri liečbe tráviacich problémov, znižuje cholesterol a vysoký krvný tlak. Je vhodná na detoxikáciu organizmu.