Hovädzí burger low carb

Hovädzí burger low carb

Hovädzí burger v „žemli“ z vaječných bielkov. Podávame so šalátom, alebo hranolčekmi pečenými v rúre a domácou fit tatárskou z jogurtu. Mňam.

Suroviny na 1 porciu

  • 100g Hovädzie mäso
  • 1 Bielok
  • 1ks  Kyslá uhorka
  • 1PL Kečup
  • Štipka prášok do pečiva
  • Zelenina podľa chuti
  • Soľ, mleté čierne korenie

Postup

Bielok osolíme, pridáme prášok do pečiva a vyšľaháme sneh. Papier na pečenie potrieme olejom a lyžicou rozotrieme bielok do tvare žemle. Pečieme pri 190°C cca 5-7 min., pokiaľ nezhnedne. Medzitým si opečieme mäso, ktoré som iba okorenila a osolila. Bielka potrieme kečupom a naplníme podľa chuti.

TIP: Do bielka môžete primiešať škrob a ostanú nadýchané do výšky ako žemľa.

Dobré vedieť: Hovädzie mäso je zdrojom bielkovín, železa, vápnika, fosforu, horčíka, sodíka, draslíka, síranu a fluoridu a vitamínov A,B,C,D,K. Napriek zloženiu ho konzumujte maximálne 1x za týždeň. Nakoľko je ťažko stráviteľné.

Kuskus s karfiolom a hovädzím mäsom