Hovädzí burger v „žemli“ z vaječných bielkov. Podávame so šalátom, alebo hranolčekmi pečenými v rúre a domácou fit tatárskou z jogurtu. Mňam.
Suroviny na 1 porciu
- 100g Hovädzie mäso
- 1 Bielok
- 1ks Kyslá uhorka
- 1PL Kečup
- Štipka prášok do pečiva
- Zelenina podľa chuti
- Soľ, mleté čierne korenie
Postup
Bielok osolíme, pridáme prášok do pečiva a vyšľaháme sneh. Papier na pečenie potrieme olejom a lyžicou rozotrieme bielok do tvare žemle. Pečieme pri 190°C cca 5-7 min., pokiaľ nezhnedne. Medzitým si opečieme mäso, ktoré som iba okorenila a osolila. Bielka potrieme kečupom a naplníme podľa chuti.
TIP: Do bielka môžete primiešať škrob a ostanú nadýchané do výšky ako žemľa.
Dobré vedieť: Hovädzie mäso je zdrojom bielkovín, železa, vápnika, fosforu, horčíka, sodíka, draslíka, síranu a fluoridu a vitamínov A,B,C,D,K. Napriek zloženiu ho konzumujte maximálne 1x za týždeň. Nakoľko je ťažko stráviteľné.