Hovädzia fašírka so šalátom z kyslej kapusty

Hovädzia fašírka so šalátom z kyslej kapusty

Fašírka z hovädzieho mäsa

500g hovädzie mäso stehno

3 PL strúhaná mozzarela

1 vajce

Čierne korenie, morská soľ, majorán

Teplý šalát z kyslej kapusty

500g kyslá kapusta

200g maslové šampiňóny (1 malé balenie)

1 menšia červená cibuľa

1ČL maslo ghee alebo repkový olej(plytká lyžička)

1 veľká mrkva

mletá rasca

 

Postup

Rúru si rozohrejeme na 200°C.Hovädzie mäso si pomelieme. Ja som použila sekáčik, výsledný efekt je rovnaký. Môžete si kúpiť aj hotové mleté mäso, obsah tuku do 7%. K mletému mäsu pridáme soľ, čierne korenie, majorán, syr a vajce. Zmes premiešame a na plech vystlaný papierom tvarujeme fašírky s hrúbkou asi 1cm a priemer 8cm. Pečieme cca 40 min, prípadne kým povrch nezhnedne. Prípadne môžete zmes dať do pekáčika a piecť vcelku a po upečení fašírku rozkrájať.

Cibuľu, mrkvu a hríbiky si očistíme. Cibuľku nakrájame na kocky, mrkvu nastrúhame a hríbiky nakrájame na plátky, prípadne podľa chuti. Do rozohriatej panvice dáme maslo a cibuľku, opekáme 1 minútku. Pridáme mletú rascu, postrúhanú mrkvu a hríbiky. Opekáme, kým hríby nezmäknú. Soľ nepridávame, nakoľko kapusta je slaná dosť. Kapustu trošku vyžmýkame a pridáme k zelenine na konci. Kyslú kapustu so zmesou iba krátko prehrejeme, neopekáme ju, aby sa zachovalo čo najviac vitamínov.

Kyslá kapusta posilní imunitný a tráviaci systém. Navyše má nízku kalorickú hodnotu, takže je vhodné ju zaradiť do jedálnička pri redukcii váhy v zimnom období. Vhodné ako obed, alebo ako skoršia večera, lebo mäso sa trávi dlhšie. Uvedené množstvo vyjde na 4 porcie.