Hovädzie mäso na hrášku s cestovinou

Hovädzie mäso na hrášku s cestovinou

Hovädzie mäso na hrášku s cestovinou je super chutná klasika. Kto si dá?

Porcia pre 2 osoby

  • 120g Semolinové cestoviny
  • 200g hovädzie stehno
  • 70g Mrazený Hrášok
  • 1ČL Mletá červená paprika
  • 1ČL Vegeta bez glutamanu
  • 1ČL Mletá rasca
  • 1PL Olej
  • Morská soľ

Postup

Mäso si opečieme na oleji, pridáme koreniny a zalejme vodou tesne nad mäso. Dusíme do domäkka, vodu pridávame podľa potreby, 10 min. pred odstavením z ohňa pridáme rozmrazený hrášok.

TIP: Podávame s cestovinou, ryžou, alebo zemiakmi a varenou zeleninou.

Dobré vedieť: Červené mäso je výborným zdrojom železa, kvalitných bielkovín a vitamínov skupiny B. Napriek týmto výhodám je odporúčané konzumovať ho maximálne 4x za mesiac nakoľko je ťažko stráviteľné.

Fazuľová polievka s hovädzím mäsom