Hovädzie mäso s čiernou ryžou

Hovädzie mäso s čiernou ryžou

Máte málo železa? Pripravte si hovädzie mäso s čiernou ryžou. Ryža je vhodná pre deti aj tehotné ženy. Dá sa pripraviť aj na sladko, môžete ju zmiešať s inými druhmi ryže.

Suroviny na 1 porciu

  • 1 Hrsť mix mrkvy
  • ½ Červenej papriky kápie(nemusí byť)
  • 100g Hovädzie chudé mäso
  • 5PL Čierna ryža,natural
  • 0,5 ČL Rímska rasca
  • Štipka sušený tymián
  • 1ČL Olivový olej

Postup

Ryžu si varíme podľa návodu. Hovädzie mäso si nakrájame na rezančeky, opečieme na oleji a pridáme koreniny, podlejeme troškou teplej vody, dusíme do mäkka. 8 minút pred koncom varenia pridáme papriku a mrazenú baby mrkvu.

TIP: Zeleninu si môžete zvoliť podľa chuti a hovädzie mäso vymeniť za morčacie, či kuracie.

Dobré vedieť: Čierna ryža obsahuje veľa vlákniny, bielkovín, vitamínov B, E, železo, antioxidanty, ktoré pomáhajú bunky chrániť proti pôsobeniu voľných radikálov. Znižuje cholesterol, pôsobí proti zápche a napomáha pravidelnému vyprázdňovaniu, lieči zápaly v tele, odvar z nej dezinfikuje črevá, posilňuje imunitu, chráni srdce, bráni upchávaniu ciev, zmierňuje bolesti nôh pri kŕčových žilách, pomáha pri chudnutí.

https://jedalniceknamieru.sk/kuracie-maso-s-farebnou-ryzou/.