Hrášková polievka s ricottou

Hrášková polievka s ricottou

Hrášková polievka s ricottou je ideálna na večeru. Sýta polievka rozmixovaná na krém s poriadnou dávkou bielkovín, vlákninou, vitamínu C a vápnika.

Suroviny na 2 porcie

  • 300g mrazeného hrášku
  • 180ml vody(pridať podľa potreby)
  • 100g Ricotta, nízkotučná
  • 2PL Sezamové semienka
  • 2PL Parmezán, strúhaný
  • 1ČL Chilli vločiek
  • Morská soľ

Postup

V mierne osolenej vode si uvaríme hrášok. Potom ho rozmixujeme spolu s ricottou. Dochutíme soľou a chilli lupienkami a parmezánom. Sezamové semienka opečieme nasucho a posypeme hotový hráškový krém.

TIP: Pridať môžeme bylinky podľa chuti namiesto chilli lupienok. Skvele sa ku krému hodí vajíčko Benedikt.

Dobré vedieť: Hrášok obsahuje vitamíny skupiny B,C,D. Má vysoký obsah bielkovín a vlákniny, vďaka čomu dobre zasýti. Jeho konzumáciou si prispejeme k lepšej imunite, kvalite pokožky, ochránime si srdce, predídeme zápche, zlepšíme si náladu a spevníme kosti.

Cestoviny s hráškom a tuniakom