Hrášková polievka s ricottou je ideálna na večeru. Sýta polievka rozmixovaná na krém s poriadnou dávkou bielkovín, vlákninou, vitamínu C a vápnika.
Suroviny na 2 porcie
- 300g mrazeného hrášku
- 180ml vody(pridať podľa potreby)
- 100g Ricotta, nízkotučná
- 2PL Sezamové semienka
- 2PL Parmezán, strúhaný
- 1ČL Chilli vločiek
- Morská soľ
Postup
V mierne osolenej vode si uvaríme hrášok. Potom ho rozmixujeme spolu s ricottou. Dochutíme soľou a chilli lupienkami a parmezánom. Sezamové semienka opečieme nasucho a posypeme hotový hráškový krém.
TIP: Pridať môžeme bylinky podľa chuti namiesto chilli lupienok. Skvele sa ku krému hodí vajíčko Benedikt.
Dobré vedieť: Hrášok obsahuje vitamíny skupiny B,C,D. Má vysoký obsah bielkovín a vlákniny, vďaka čomu dobre zasýti. Jeho konzumáciou si prispejeme k lepšej imunite, kvalite pokožky, ochránime si srdce, predídeme zápche, zlepšíme si náladu a spevníme kosti.