Je sezóna zbierania hríbikov a vtedy mám najradšej polievku z nich. Ste na tom rovnako? Čo budeme potrebovať na jej prípravu?
Suroviny na 2 porcie
- 3 Hrste húb/použila som mix suchohríbov/
- 400ml Vody
- 1 Malý zemiak
- 2PL Jogurt gréckeho typu
- 1 Cibuľa
- 1PL Olivový olej
- Korenie podľa chuti/rasca, majorán, bobkový list, červená paprika/
Postup
Cibuľu si nakrájame nadrobno, opečieme na oleji, pridáme nakrájané huby a zemiak. Pridáme korenie podľa chuti, zalejeme vodou. Varíme domäkka a potom rozmixujeme. Pridáme na tanieri lyžicu jogurtu a posypeme bylinkami podľa chuti.
TIP: Kto nemá rád kyslejšiu chuť z jogurtu môže použiť sladkú smotanu tuk do 12%.
Dobré vedieť: Huby sú bohaté na vitamíny skupiny B, minerály a stopové prvky ako draslík, železo, fosfor, draslík, síru selén, a zinok, Sú vhodnou potravinou pre diabetikov, znižujú cholesterol, zlepšujú nervovú činnosť, bojujú proti rakovinovým bunkám, redukujú zápalové ochorenia, upravujú tlak, podporujú krvotvorbu a ochraňujú pečeň. Všetky svoje účinky si zachovávajú aj po tepelnej úprave.
https://jedalniceknamieru.sk/kuracie-prsia-s-ciernou-ryzou-a-hubami/