Hruškový koláč z low carb zmesi na pečenie

Hruškový koláč z low carb zmesi na pečenie

Hruškový koláčik z low carb zmesi je úžasný koláčik z mixu mandľovej a kokosovej múky, skorocelovej vlákniny a plnotučného mlieka osladená stéviou.

Suroviny na 2 porcie

  • 1 Väčšia hruška
  • 100g Low Carb zmesi na pečenie
  • 100ml Vody
  • 1 Vajíčko
  • 1PL Kokosový olej
  • 0,5ČL Mletá škorica

Postup

Všetko spolu rozmiešame, vznikne redšie cesto. Pripravíme si 2 zapekacie misky. Dno oboch misiek si vystelieme tenkými plátkami hrušky, navrstvíme cestom. Na vrch cesta poukladáme tesne vedľa seba plátky hrušky, ktorú posypme škoricou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C 40minút. Necháme vychladnúť.

TIP: Low Carb – nízkosacharidovú zmes som použila kupovanú, ale môžete si ju spraviť aj doma.

Dobré vedieť: Kokosová múka je bezlepková, má nízky glykemický index, obsahuje málo sacharidov, veľa vlákniny, zdravých tukov, bielkovín, horčíka, vápnika, či draslíka, vitamíny B1, B2,B6,C,E. Zlepšuje trávenie, zbaví telo toxických látok, podporuje správnu funkciu srdca. Vyrába sa mletím kokosovej dužiny, používa sa do slaných aj sladkých receptov.

Kokosový chlebík ako náhrada pečiva