Dajte prednosť špaldovej múke pred klasickou pšeničnou bielou. Prečo? Získate zdraviu prospešné benefity, ktoré konzumáciou bielej múky strácame. S jej jedením to však nepreháňajte, čo sa týka kalórií majú veľmi podobné hodnoty.
Suroviny na 2 porcie
- 2 Zrelé hrušky
- 1 Šálka (200ml) špaldová múka, polohrubá Biomila
- 1 Vajíčko
- 2 PL Domáce mandľové maslo
- 2 ČL Trstinový cukor
- 0,5 ČL Škorica, mletá
Postup
Z múky, cukru, vajíčka a masla vypracujeme cesto. 1/3 cesta si odložíme nabok. 2/3 cesta rukami natlačíme na dno zapekacích misiek tak, aby okraje cesta mali asi 1 cm. (Použila som 2 misky s priemerom 14 cm ) Hrušky si rozmixujeme na pyré(môžu byť aj väčšie kúsky), pridáme škoricu, premiešame a vylejeme na cesto koláčikov. Zvyšné cesto nastrúhame na vrch koláčika a pečieme na 190°C asi 25-30 minút, kým nie je koláčik zlatistý.
TIP: Výborné chutí aj s jablkovým pyré a domácim arašidovým maslom. Pozor na zúbky, koláčik je chrumkavý.
Dobré vedieť: Celozrnná špaldová múka je vyrobená z špaldovej, nešľachtenej pšenice. Tým, že obsahuje celé zrno je veľmi prospešná pre naše zdravie. Obsahuje vitamíny B,A,E, veľa vlákniny ,bielkovín a minerálne látky. Konzumáciou špaldovej múky podporíme imunitný systém, ochraňujeme bunky pred poškodením, pomáhame predchádzať žlčníkovým kameňom. Je vhodná pre ľudí trpiacich migrénou, aterosklerózou a cukrovkou.