Hruškový šalát

Hruškový šalát

Hruška podporuje trávenie a dobre zasýti vďaka vysokému obsahu vlákniny. S orieškami a syrom budete sýte aj niekoľko hodín.

1 porcia

  • 1 Hruška
  • 1 Hrsť mix šalátových listov
  • 2PL Ume ocot/citrónová šťava
  • 1PL Čakankový sirup
  • 20g Lieskové oriešky
  • 20g Parmezán hobliny (voliteľné)

Postup

Hrušku nakrájame na menšie kúsky, pridáme k listovému šalátu. Čakankový sirup zmiešame s octom alebo citrónovou šťavou. K šalátu pridáme opečené oriešky, hobliny syra a polejeme zálievkou.

TIP: Šalát môžeme podávať aj bez syra ako malý snack na olovrant alebo desiatu.

Dobré vedieť: Hrušky obsahujú veľa vlákniny, vitamíny a minerály. Pravidelnou konzumáciou dokážu znížiť vysoký krvný tlak, cholesterol, podporia imunitný systém, prispievajú k zdraviu pokožky a vlasov. Vďaka vápniku udržiavajú naše kosti a zuby zdravé. Čistia tráviaci trakt, slúžia ako prevencia zápchy a odvádzajú odpadové látky z tela. Hruškový jogurt