Hruška podporuje trávenie a dobre zasýti vďaka vysokému obsahu vlákniny. S orieškami a syrom budete sýte aj niekoľko hodín.
1 porcia
- 1 Hruška
- 1 Hrsť mix šalátových listov
- 2PL Ume ocot/citrónová šťava
- 1PL Čakankový sirup
- 20g Lieskové oriešky
- 20g Parmezán hobliny (voliteľné)
Postup
Hrušku nakrájame na menšie kúsky, pridáme k listovému šalátu. Čakankový sirup zmiešame s octom alebo citrónovou šťavou. K šalátu pridáme opečené oriešky, hobliny syra a polejeme zálievkou.
TIP: Šalát môžeme podávať aj bez syra ako malý snack na olovrant alebo desiatu.
Dobré vedieť: Hrušky obsahujú veľa vlákniny, vitamíny a minerály. Pravidelnou konzumáciou dokážu znížiť vysoký krvný tlak, cholesterol, podporia imunitný systém, prispievajú k zdraviu pokožky a vlasov. Vďaka vápniku udržiavajú naše kosti a zuby zdravé. Čistia tráviaci trakt, slúžia ako prevencia zápchy a odvádzajú odpadové látky z tela. Hruškový jogurt