Jahodové gule s makom

Jahodové gule s makom

Jahodové gule s makom, perfektný sladký obed. Má vysoký obsah bielkovín vďaka tvarohovému cestu. Na 1 porciu dostanete 30g bielkovín a 12 gramov vlákniny. Perfektné čísla a úžasná chuť, to musíte vyskúšať.

Na 2 porcie

  • 250g Odtučnený tvaroh
  • 8 PL Ovsené vločky
  • 2-4 PL Mak
  • 2PL Čakankový sirup
  • 200g jahody
  • 10g masla

Postup

Vločky si rozmixujeme na múku a zmiešame s tvarohom. Do cesta balíme jahody tak, aby vznikli gule. Vložíme ich do vriacej vody, keď vyplávajú na hladinu, vytiahneme ich. Hotové jahodové gule potrieme maslom, pridáme nakrájané jahody, mak a sladidlo.

TIP: Super chutia aj s malinami, alebo marhuľami a škoricou. A sa Vám cesto príliš lepí, pridajte ešte vločky.

Dobré vedieť: Jahody majú protivírusový, protizápalový a antioxidačný účinok. Ochraňujú cievy a srdce, zlepšia krátkodobú pamäť, znížia cholesterol, spevňujú kosti, podporujú hojenie rán a trávenie. Chránia bunky pred rakovinou prsníka, hrubého čreva, pažeráka. Zmierňujú prejavy ochorení kĺbov, pečene, krvi a sleziny. Pôsobia proti nervozite a únave.

Bezlepkové slivkové gule