Jahodové gule s makom, perfektný sladký obed. Má vysoký obsah bielkovín vďaka tvarohovému cestu. Na 1 porciu dostanete 30g bielkovín a 12 gramov vlákniny. Perfektné čísla a úžasná chuť, to musíte vyskúšať.
Na 2 porcie
- 250g Odtučnený tvaroh
- 8 PL Ovsené vločky
- 2-4 PL Mak
- 2PL Čakankový sirup
- 200g jahody
- 10g masla
Postup
Vločky si rozmixujeme na múku a zmiešame s tvarohom. Do cesta balíme jahody tak, aby vznikli gule. Vložíme ich do vriacej vody, keď vyplávajú na hladinu, vytiahneme ich. Hotové jahodové gule potrieme maslom, pridáme nakrájané jahody, mak a sladidlo.
TIP: Super chutia aj s malinami, alebo marhuľami a škoricou. A sa Vám cesto príliš lepí, pridajte ešte vločky.
Dobré vedieť: Jahody majú protivírusový, protizápalový a antioxidačný účinok. Ochraňujú cievy a srdce, zlepšia krátkodobú pamäť, znížia cholesterol, spevňujú kosti, podporujú hojenie rán a trávenie. Chránia bunky pred rakovinou prsníka, hrubého čreva, pažeráka. Zmierňujú prejavy ochorení kĺbov, pečene, krvi a sleziny. Pôsobia proti nervozite a únave.