Tuniaková placka suroviny
- 1 malá konzerva tuniak vo vlastnej šťave
- 1 vajce
- ½ jarná cibuľka (stačí zelená časť)
- pár kvapiek oleja
- štipka himalájskej/morskej soli
Postup
Tuniaka zbavíme vody. Umyjeme a nakrájame si cibuľku, dáme do misky spolu s tuniakom. Jarná cibuľka je voliteľná, kľudne ju vynechajte, alebo nahraďte koreninami, alebo bylinkami podľa Vašej chuti. Pridáme vajíčko a vymiešame vidličkou. Rozohrejeme panvicu, pokvapkáme troškou oleja. Zo zmesi vytvarujeme 1 väčšiu placku a opečieme z oboch strán dozlatista. Neotáčajte ju príliš skoro, lebo sa rozpadne. Podávame so zeleninou. Rýchle a jednoduché. Chutí dobre teplá aj studená. Vhodné ako desiata alebo olovrant pre jednu osobu.