Vedeli ste, že konzumácia primeraného množstva kvalitnej čokolády dokáže znížiť krvný tlak už v priebehu 14 dní? Tak prečo si ju nedopriať vo forme chutného koláčika?
Suroviny na 2 porcie
- 30g Vanilkový proteín
- 2 Vajíčka
- 1/4 ČL prášku do pečiva
- 2PL Čakankový sirup
- 40g Celozrnná múka, hladká
- 40g Horká čokoláda
- 40ml mlieko
- 1 PL kakao
Postup
Vajíčka rozšľaháme so sirupom. Mlieko zohrejem v mikrovlnke. Rozpustíme v ňom čokoládu, potom ju pridáme k vajíčkam. Proteín zmiešame s múkou, práškom do pečiva a kakaom. Pridáme k tekutej zmesi a dobre premiešame. Cesto vylejeme do vymastených zapekacích misiek. Pečieme na 180°C približne 15 minút.
TIP: Do cesta môžeme pridať maliny, alebo kúsky čokolády. Namiesto proteínu môžete použiť iba múku, bude rovnako chutný, zníži sa iba objem bielkovín.
Dobré vedieť: Čokoláda je potravina, ktorá sa vyrába z plodov kakaovníka a patrí medzi najpopulárnejšie sladkosti na svete. Má priaznivé účinky na psychické zdravie, znižuje krvný tlak aj cholesterol. Zároveň treba spomenúť, že zdraviu prospešné účinky má iba čokoláda, v ktorej zložení je kakaové maslo.