Kapustnica s červenou šošovicou

Kapustnica s červenou šošovicou

Skvelá kapustnica, ktorú si môžeš variť celý rok. S nízkym obsahom kalórií, vysokým obsahom vlákniny a rastlinných bielkovín.

Suroviny na 2 porcie

  • 60g červenej šošovice
  • 1,5 hrste kyslej kapusty (vyžmýkame)
  • malá hŕstka sušené huby
  • 1 bobkový list
  • 2 ks nové korenie
  • 300 ml vody
  • 150 ml smotana na varenie
  • 1 ČL vegeta bez glutamanu
  • 1/4 ČL kurkuma alebo podľa chuti

Postup

Všetko dáme variť naraz, okrem smotany. Po 25 minútach pridáme smotanu, dochutíme šťavou z kapusty. Kapustu najprv vyžmýkame, inak huby nezmäknú. Šťavu pridáme na konci, polievka má byť hustá a chutiť sladko-kyslo. V tlakom hrnci je hotová za 15 minút.

TIP: hodia sa akékoľvek huby. Použila som Shitake. Polievka je vhodná od jesene do jari pre podporu dobrej nálady aj imunity.

Dobré vedieť: Kyslá kvasená kapusta obsahuje viitamíny skupiny B, rovnako aj vitamíny C a K. Telu dodá železo, fosfor, horčík, zinok aj draslík, ktorý má priaznivý vplyv na hladinu krvného tlaku. Konzumácia kyslej kapusty blahodárne pôsobí na nervovú sústavu, kosti, svaly a tráviacu sústavu.

Fit koložvárska kapusta