Kapusta a krevety? Áno! Zaujímavá kombinácia, z ktorej vznikol chutný letný šalát, ktorí osvieži. Čo budete potrebovať na jeho prípravu?
Suroviny na 1 porciu
- 1 Hrsť kreviet
- 2 Hrste hlávková kapusta
- ½ Červenej papriky
Dresing
- 1PL Olivový olej
- 2PL Citrónová šťava
- ½ ČL Med
- ½ ČL Horčica
Postup
Zeleninu nakrájame, predvarené krevety opečieme na bylinkovom masle asi 5 minút. Krevety dáme na vrch šalátu a polejeme dresingom, ktorý sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín na dresing.
TIP: Na bylinkové maslo potrebujeme 1PL Ghee masla, 1 strúčik cesnaku, 2PL petržlenová vňať, všetko spolu rozmixujeme.
Dobré vedieť: Krevety sú vhodnou potravinou pri chudnutí, sú výborným zdrojom bielkovín. Obsahujú vitamíny A,C, E a skupiny B, minerály a stopové prvky ako fosfor, draslík, vápnik, horčík, sodík, železo, meď, jód, selén a zinok. Podporujú imunitu, činnosť mozgu, zdravé srdce, funkciu štítnej žľazy, bojujú proti únave , budujú zdravé kosti, zlepšujú kvalitu vlasov, pleti a nechtov. Vitamín C, E a selén spolu účinne pôsobia nielen proti starnutiu pleti ale aj ako prevencia vzniku rakoviny.