Kapustový šalát s krevetami

Kapustový šalát s krevetami

Kapusta a krevety? Áno! Zaujímavá kombinácia, z ktorej vznikol chutný letný šalát, ktorí osvieži. Čo budete potrebovať na jeho prípravu?

Suroviny na 1 porciu

  • 1 Hrsť kreviet
  • 2 Hrste hlávková kapusta
  • ½ Červenej papriky

Dresing

  • 1PL Olivový olej
  • 2PL Citrónová šťava
  • ½ ČL Med
  • ½ ČL Horčica

Postup

Zeleninu nakrájame, predvarené krevety opečieme na bylinkovom masle asi 5 minút. Krevety dáme na vrch šalátu a polejeme dresingom, ktorý sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín na dresing.

TIP: Na bylinkové maslo potrebujeme 1PL Ghee masla, 1 strúčik cesnaku, 2PL petržlenová vňať, všetko spolu rozmixujeme.

Dobré vedieť: Krevety sú vhodnou potravinou pri chudnutí, sú výborným zdrojom bielkovín. Obsahujú vitamíny A,C, E a skupiny B, minerály a stopové prvky ako fosfor, draslík, vápnik, horčík, sodík, železo, meď, jód, selén a zinok. Podporujú imunitu, činnosť mozgu, zdravé srdce, funkciu štítnej žľazy, bojujú proti únave , budujú zdravé kosti, zlepšujú kvalitu vlasov, pleti a nechtov. Vitamín C, E a selén spolu účinne pôsobia nielen proti starnutiu pleti ale aj ako prevencia vzniku rakoviny.

https://jedalniceknamieru.sk/salat-s-krevetami-a-avokadom/