Karfiolové placky

Karfiolové placky

Upečte si karfiolové placky a podporte si imunitu.Karfiol obsahuje veľa minerálov a vitamínov, hlavne C. Znižuje chronické zápaly a bojuje proti infekciám.

Suroviny na 2-3 porcie

  • 300g Karfiolu
  • 1 Mrkva
  • 1 PL Koriander/Petržlenová vňať
  • 1 Vajíčko
  • 4PL Nízkotučný syr
  • Štipka sušeného csnaku/voliteľné/
  • 1ČL Mletá rasca
  • Morská soľ

Postup

Karfiol si nakrájam nadrobno a mrkvu nastrúhame,  alebo si ich spolu rozmixujeme v mixéri. Pridáme vajíčko, nastrúhaný syr, korenie, cesnak a soľ. Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme lyžicou malé placky. Pečieme 20-25 minút, podávame so šalátom.

TIP: Zeleninové placky si môžete pripraviť aj z brokolice, či inej zeleniny podľa chuti.

Dobré vedieť: Karfiol obsahuje veľa minerálov a vitamínov, hlavne C. Znižuje chronické zápaly a bojuje proti infekciám. Chráni kĺby a šľachy pre poškodením znižuje cholesterol, ochraňuje srdce, potláča rast nádorových buniek prostaty, pľúc a hrubého čreva, spomaľuje vypadávanie vlasov, zlepšuje kvalitu nechtov, stimuluje regeneráciu buniek, pomáha pri liečbe močového ústrojenstva a obličiek, podporuje imunitný systém a krvotvorbu.

https://jedalniceknamieru.sk/zapekany-karfiol-so-zemiakmi/