Karfiolový krém s tvarôžkami

Karfiolový krém s tvarôžkami

Sýta večera s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny. Tvarôžky či syrečky veľmi nemusím, ale v tejto kombinácii chutili parádne.

Na 1 porciu

  • malá miska karfiolu rozdeleného na malé ružičky
  • 200ml polotučné mlieko + 100ml vody
  • 1 ks cibuľa + 1 malý zemiak
  • 1PL domáca vegeta
  • 1ČL Ghí masla(olej), soľ
  • 1 koliesko tvarôžkov (nastrúhaný alebo nakrájaný)
  • Na ozdobenie malá ružička karfiolu kurkuma

Postup

Cibuľu opečieme na masle, pridáme karfiol a nadrobno nakrájaný zemiak. Zalejeme mliekom a vodou, uvaríme domäkka. Medzitým si opečieme karfiol s kurkumou na ozdobu. Veľmi dobre to chutí, mini ružičky chrumkajú. Po uvarení karfiol rozmixujeme na krém, dochutíme soľou a môžeme aj citrónovou šťavou. Posypeme nastrúhaným syrečkom a opečeným karfiolom. Sýta večera s obsahom 10g vlákniny a 17g proteínu. Pre chudnutie výborná voľba.

TIP: Ak nemáte radi syrečky, ku karfioluvému krému sa hodí aj ryba alebo nadrobno nakrájaná, opečená šunka.

Dobré vedieť: Tvarôžky majú málo tuku a veľa bielkovín. Preto sú vhodné do diéty. Dobre zasýti a ochránia svaly pri chudnutí. Neobsahujú žiadnu vlákninu a preto je dobré bielkoviny doplniť vlákninou z karfiolu.

Brokolicové  karbonátky