Kelový šalát s hroznom

Kelový šalát s hroznom

Chutný a zdravý kelový šalát je vhodný na obed alebo večeru. Jeho príprava Vám zaberie 10 minút.

Suroviny na 1 porciu

  • 3 Listy kelu
  • 80g hrozna
  • 50g paprika kápia
  • 1PL Olivový olej
  • 100g kuracie prsia
  • 1ČL Korenie na fašírky
  • ½ ČL Sezamové semienka

Postup

Kel a papriku si umyjeme a nakrájame na pásiky. Hroznové bobule na polovice. Kel, aby trošku zmäkol zmiešame s olejom, soľou a citrónovou šťavou. Necháme chvíľu postáť. Potom pridáme hrozno a papriku. Podávame s grilovaním kuracím mäsom, ktoré sme ochutili korením na fašírky. Posypme sezamom, podávame.

TIP: Namiesto mäsa môžete použiť nízkotučný syr, alebo šunku a obed máte na stole za 15 minút aj s prípravou.

Dobré vedieť: Kel obsahuje veľa vlákniny, vitamíny A, skupiny B, C, E,K a minerály ako vápnik, či horčík. Čistí črevá, zlepšuje trávenie, jeho konzumáciou predídeme zápche, lieči zápaly, spevňuje nechty, vyživuje pleť a vlasy, pomáha proti únave a strese, posilňuje imunitu, podporuje krvotvorbu a čistí pečeň, pomáha z odvodnením čím znižuje opuchy končatín.

Zeleninová polievka s ružičkovým kelom