Chutný a zdravý kelový šalát je vhodný na obed alebo večeru. Jeho príprava Vám zaberie 10 minút.
Suroviny na 1 porciu
- 3 Listy kelu
- 80g hrozna
- 50g paprika kápia
- 1PL Olivový olej
- 100g kuracie prsia
- 1ČL Korenie na fašírky
- ½ ČL Sezamové semienka
Postup
Kel a papriku si umyjeme a nakrájame na pásiky. Hroznové bobule na polovice. Kel, aby trošku zmäkol zmiešame s olejom, soľou a citrónovou šťavou. Necháme chvíľu postáť. Potom pridáme hrozno a papriku. Podávame s grilovaním kuracím mäsom, ktoré sme ochutili korením na fašírky. Posypme sezamom, podávame.
TIP: Namiesto mäsa môžete použiť nízkotučný syr, alebo šunku a obed máte na stole za 15 minút aj s prípravou.
Dobré vedieť: Kel obsahuje veľa vlákniny, vitamíny A, skupiny B, C, E,K a minerály ako vápnik, či horčík. Čistí črevá, zlepšuje trávenie, jeho konzumáciou predídeme zápche, lieči zápaly, spevňuje nechty, vyživuje pleť a vlasy, pomáha proti únave a strese, posilňuje imunitu, podporuje krvotvorbu a čistí pečeň, pomáha z odvodnením čím znižuje opuchy končatín.