Kokosový chlebík ako náhrada pečiva

Kokosový chlebík ako náhrada pečiva

Snažíte sa vyhýbať sacharidom a vylúčili ste pečivo zo svojho jedálnička? Vyskúšajte chlebík z kokosovej múky hotový za 2 minúty z mikrovlnky. Hodí sa do nízkosacharidovej diéty ako náhrada pečiva.

Suroviny na 1 porciu

  • 2PL Kokosová múka
  • 1 vajíčko
  • Sušené bylinky podľa chuti
  • ¼ Lyžičky sušený cesnak
  • Soľ
  • 2PL Vody
  • 1ČL Maslo(môžete vynechať)

Postup

V pohári zmiešame múku, bylinky, cesnak, soľ. Pridáme vajíčko, vodu a roztopené maslo, dobre vymiešame  a dáme piecť  do mikrovlnnnej rúry na 2 minúty. Skontrolujeme ,či sa chlebík oddeľuje od okrajov pohára. V prípade, že sa lepí, necháme ho piecť ešte 20 sekúnd. Po vychladnutí chlebík vyklopíme a nakrájame na 4 časti. Podávame s nátierkou, či šunkou.

TIP: Cesto má byť redšie, môžete ho upiecť aj z pohánkovej, či inej múky, ale už nie je vhodný do nízkosacharidovej diéty.

Dobré vedieť: Kokosová múka je bezlepková, má nízky glykemický index, obsahuje málo sacharidov, veľa vlákniny, zdravých tukov, bielkovín, horčíka, vápnika, či draslíka, vitamíny B1, B2,B6,C,E. Zlepšuje trávenie, zbaví telo toxických látok, podporuje správnu funkciu srdca. Vyrába sa mletím kokosovej dužiny, používa sa do slaných aj sladkých receptov.

https://jedalniceknamieru.sk/syrovy-kolacik/