Jednoduchý koláč, ktorý neobsahuje múku. S vysokým obsahom bielkovín a máte zaručené, že zjete iba jeden kúsok, ktorý vás zasýti a zaženie chuť na sladké.
Suroviny na 8 porcií
- 4 Broskyne
- 1 Vanička polotučný tvaroh, jemný
- 1 Balenie cottage syra, tuk do 3%
- 2PL Včelí med/trstinový cukor
- 1 Balíček vanilkový cukor
- 4PL Strúhaný kokos
Postup
V miske zmiešame cottage syr, tvaroh, vajíčko, strúhaný kokos, med a polovicu vanilkového cukru, rozmixujeme na hladkú zmes. Tú vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch poukladáme nakrájané broskyne, ktoré sme zbavili šupky. Posypeme zvyšným vanilkovým cukrom a pečieme 55-60 minút na 180°C, alebo kým broskyne nezhnednú.
TIP: Koláč necháme vychladnúť, aby úplne stuhol. Koláč som piekla vo forme 22 x 22 cm.
Dobré vedieť: Tvaroh je zdrojom kvalitných bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko. Má málo kalórií, nízky glykemický index, dobre zasýti. Preto je vhodný nielen pre športovcov, ktorí budujú svalovú hmotu, ale aj ľudí, ktorí majú problémy s nadváhou, problém s pečeňou, či žalúdkom. Znižuje cholesterol, ph v žalúdku, zrýchľuje trávenie, chráni zuby, kĺby a kosti. Obsahuje vitamíny B3,B9,B12 A,E. Chráni myseľ pre úzkosťou a nervozitou. Po tepelnej úprave si zachováva všetky živiny. https://jedalniceknamieru.sk/hruskovy-kolacik-zo-spaldovej-muky/