Korenisté kešu orechy sú výborný snack medzi hlavnými jedlami. Kľudne si ich pripravte ako zdravšiu verziu kupovaných solených orechov na oslavu, či Silvestra.
Suroviny na 6 porcií
- 200g Kešu orechov, natural
- 1PL Olivového oleja
- 1/2 ČL Sušené chilli
- 1PL Údenej papriky
- Morská soľ /pridať po dopečení/
Postup
Rúru si predhrejeme na 190°C. Orechy prepláchneme vodou a jemne osušíme. Všetko zmiešame, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 12-15 minút, kým sú mierne sfarbené. Vyberieme z rúry a jemne posypeme soľou.
TIP: Korenie a bylinky môžete meniť podľa svojej chuti. Soľ pridajte až po dopečení.
Dobré vedieť: Kešu orechy sú zdrojom vitamínov skupiny B, A, C,E,K. Minerály ako horčík, fosfor, draslík z nich robia potravinu, ktorá pozitívne vplýva na imunitný, nervový a kardiovaskulárny systém. Podporuje tvorbu červených krviniek, preventívne pôsobí proti rakovine hrubého čreva, udržuje peknú pleť a zdravé kosti.