Korenisté kešu

Korenisté kešu

Korenisté kešu orechy sú výborný snack medzi hlavnými jedlami. Kľudne si ich pripravte ako zdravšiu verziu kupovaných solených orechov na oslavu, či Silvestra.

Suroviny na 6 porcií

  • 200g Kešu orechov, natural
  • 1PL Olivového oleja
  • 1/2 ČL Sušené chilli
  • 1PL Údenej papriky
  • Morská soľ /pridať po dopečení/

Postup

Rúru si predhrejeme na 190°C. Orechy prepláchneme vodou a jemne osušíme. Všetko zmiešame, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 12-15 minút, kým sú mierne sfarbené. Vyberieme z rúry a jemne posypeme soľou.

TIP: Korenie a bylinky môžete meniť podľa svojej chuti. Soľ pridajte až po dopečení.

Dobré vedieť: Kešu orechy sú zdrojom vitamínov skupiny B, A, C,E,K. Minerály ako horčík, fosfor, draslík z nich robia potravinu, ktorá pozitívne vplýva na imunitný, nervový a kardiovaskulárny systém. Podporuje tvorbu červených krviniek, preventívne pôsobí proti rakovine hrubého čreva, udržuje peknú pleť a zdravé kosti.

Zeleninové rizoto s kešu orechmi