Košíčky z mletého morčacieho mäsa si môžete naplniť vajíčkom, syrom alebo zeleninou.
Suroviny na 4 porcie
- 250g Mleté morčacie stehno
- 1PL Mletá červená paprika
- 2ČL Korenie na fašírky bez pridanej soli
- ½ ČL Morská soľ
- 2-4 PL Syr Eidam 30% tuku
- 4 Vajíčka
Postup
Mäso si zmiešame s koreninami a soľou. Mäso rozdelíme na 4 časti. V ruke si vytvarujeme guľôčky. Z každej z nich vytvoríme košíček dnom užšieho skleneného pohára a dotvarujeme ich do výšky rukami. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Do každého košíčka rozbijeme vajíčko a posypeme strúhaným syrom. Pečieme na 190°C približne 30 min.
TIP: Mäsko si môžete naplniť aj zeleninou a posypať syrom. Ku košíčkom sa hodí zemiakový šalát s reďkovkou.
Dobré vedieť: Morčacie mäso má málo tuku, je ľahko stráviteľné, obsahuje minerály, vitamíny a stopové prvky ako zinok, vápnik, železo a B12. Jeho konzumáciou si ochránime imunitu aj svalovú hmotu. Tryptofán v morčacom mäse pomáha s nespavosťou, znižuje depresie a pomáha znižovať abstinenčné príznaky pri odvykaní si od fajčenia.