Ľahká večera, ktorá zahreje i zasýti. Vývar z kuracích pŕs je vhodný do diéty, nakoľko obsahuje dostatok bielkovín, vlákniny, minimum tukov a sacharidov.
Suroviny na 3 porcie
- 1ks Kuracie prsia
- 450g Mrazenej zeleniny na polievku
- 700ml Voda/kurací vývar
- 5 Guličiek nové korenie
- 1PL Rasca, mletá
- Soľ, petržlenová vňať
Postup
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu/vývar bez glutamanu, pridáme korenie a mäso, varíme 15 minút. Potom pridáme mrazenú zeleninu, uvaríme domäkka. Mäso nakrájame na menšie kúsky a polievku dochutíme troškou soli a petržlenovou vňaťou.
TIP: V prípade, že si do polievky pridáme aj cestovinu a chceme chudnúť, jedlo je vhodnejšie na obed.
Dobré vedieť: Kuracie prsia obsahujú bielkoviny, je to chudé mäso s minimom tuku. Vhodné do diét. Pre minerály a vitamíny, ktoré obsahuje je konzumácia kuracieho mäsa vhodnou prevenciou srdcového infarktu a mŕtvice, vyživuje pokožku, vlasy a nechty, zlepšuje metabolizmus, ochraňuje svalovú hmotu, nervovú sústavu a zvyšuje imunitu.
https://jedalniceknamieru.sk/zeleninova-polievka-s-ruzickovym-kelom/