Kurací vývar

Kurací vývar

Ľahká večera, ktorá zahreje i zasýti. Vývar z kuracích pŕs je vhodný do diéty, nakoľko obsahuje dostatok bielkovín, vlákniny, minimum tukov a sacharidov.

Suroviny na 3 porcie

  • 1ks Kuracie prsia
  • 450g Mrazenej zeleniny na polievku
  • 700ml Voda/kurací vývar
  • 5 Guličiek nové korenie
  • 1PL Rasca, mletá
  • Soľ, petržlenová vňať

Postup

Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu/vývar bez glutamanu, pridáme korenie a mäso, varíme 15 minút. Potom pridáme mrazenú zeleninu, uvaríme domäkka. Mäso nakrájame na menšie kúsky a polievku dochutíme troškou soli a petržlenovou vňaťou.

TIP: V prípade, že si do polievky pridáme aj cestovinu a chceme chudnúť, jedlo je vhodnejšie na obed.

Dobré vedieť: Kuracie prsia obsahujú bielkoviny, je to chudé mäso s minimom tuku. Vhodné do diét. Pre minerály a vitamíny, ktoré obsahuje je konzumácia kuracieho mäsa vhodnou prevenciou srdcového infarktu a mŕtvice, vyživuje pokožku, vlasy a nechty, zlepšuje metabolizmus, ochraňuje svalovú hmotu, nervovú sústavu a zvyšuje imunitu.

https://jedalniceknamieru.sk/zeleninova-polievka-s-ruzickovym-kelom/